Veel gestelde vragen

We kunnen niet van tevoren zeggen of een prik (of een andere behandeling) erg pijn doet. Niet iedereen voelt bijvoorbeeld evenveel pijn. En de ene prik is anders dan de andere. Wel wordt soms de plaats waar je geprikt moet worden van tevoren wat verdoofd met zalf. Dan voel je het minder. Als je erg zenuwachtig bent voor een prik of voor een andere behandeling, zeg dat dan gerust tegen de pedagogisch medewerker of een verpleegkundige. Die kunnen je alles nog eens rustig uitleggen, zodat je misschien minder zenuwachtig wordt.

Als je langer dan 2 weken in het ziekenhuis moet blijven, dan is er een speciaal iemand die je helpt. Dat is iemand van de schoolbegeleidingsdienst Ziezon. Die maakt opdrachten met je, zodat je niet achterloopt op je klasgenoten.

Dat mag. Als je zelf een mobiele telefoon hebt, mag je daarmee bellen of sms-en. En anders met die van je vader of moeder.

Ja, dat mag. Het is fijn om iets bij je te hebben van thuis. Maar je hoeft niet zoveel speelgoed mee te nemen, want we hebben genoeg op de afdeling. Bijvoorbeeld 1 knuffel, of een speelgoedauto als je daar meer aan gehecht bent.

Ja, als je zelf in het ziekenhuis moet blijven slapen, dan mag in ieder geval 1 van je ouders ook blijven slapen. Op een opklapbed naast jouw bed. Je ouders mogen altijd bij je zijn.

Je vrienden en vriendinnen, familie en kennissen zijn natuurlijk van harte welkom tijdens het bezoekuur. Dat is van 14.00 – 19.30 uur (tot 20.00 uur voor de wat oudere kinderen). Ze mogen alleen niet allemaal tegelijk komen. Maximaal 2 bezoekers tegelijk, plus je vader of moeder natuurlijk. Voor hen geldt het bezoekuur niet. Je vader of moeder mag de hele tijd bij je zijn.