We hebben 3 Smileys!

 

De wimpel met 3 Smileys.

De kinderafdeling had al 2 Smileys, nu heeft de kraamafdeling (voor baby’s) er ook 1: een Smiley. Wat betekent dat? Dat het Rode Kruis Ziekenhuis een heel goed ziekenhuis voor kinderen is.

De Stichting Kind en Ziekenhuis reikte op vrijdag 23 maart de 3e Smiley officieel uit: het Rode Kruis Ziekenhuis kreeg een wimpel overhandigd met 3 Smileys erop, die past bij de vlag met 2 Smileys die alweer meer dan een jaar wappert op het dak van het ziekenhuis. De Stichting Kind en Ziekenhuis kijkt hoe ziekenhuizen omgaan met kinderen. Bijvoorbeeld of de ouders mogen blijven slapen, of de vader of moeder bij de verdoving voor een operatie mag zijn, of de artsen goed samenwerken en nog veel meer. Als een ziekenhuis dit allemaal goed doet, reikt de stichting de Smileys uit.

Nu heeft ook de Kraamafdeling een Smiley gekregen. De Kraamafdeling is een afdeling waar ouders met baby’s nog even kunnen blijven na de geboorte. Op vrijdag werden ook de kraamsuites officieel geopend: kamers die extra gezellig gemaakt zijn en waar het kind geboren kan worden en waar de mama, de papa én het kindje nog even kunnen blijven. En onder andere omdat de papa ook bij z’n nieuwe kindje kan blijven, is de 3e Smiley uitgereikt.

Om het feest compleet te maken werd vrijdag ook de nieuwe ouderkamer geopend: een kamer waar ouders van kinderen die in het ziekenhuis liggen, soms even rustig bij kunnen komen. In het ziekenhuis, zodat ze toch dicht in de buurt van hun kind kunnen blijven. Nikita, die op dat moment in het ziekenhuis lag, mocht het lintje van de kamer doorknippen. En dat leverde een mooie foto op!

Nikita opent de ouderkamer.