Twee Smileys voor de kinderafdeling

Het Rode Kruis Ziekenhuis heeft 2 Smileys ontvangen! Die heeft het ziekenhuis gekregen van de stichting Kind en Ziekenhuis.

De stichting Kind en Ziekenhuis is een stichting die goed oplet hoe ziekenhuizen omgaan met kinderen. De stichting geeft de Smileys aan ziekenhuizen die veel voorzieningen hebben die kinderen willen of nodig hebben. bijvoorbeeld dat je vader of moeder altijd kan blijven slapen bij je. Of dat één van hen mee mag naar de operatiekamer, als je geopereerd moet worden.

In het Rode Kruis Ziekenhuis kan dit allemaal. Het ziekenhuis vindt het voor de kinderen ook heel erg belangrijk dat het kan en wil ervoor zorgen dat kinderen en hun ouders zich nog meer thuisvoelen op de afdeling. Daarom komt er op de afdeling bijvoorbeeld ook een speciale ouderkamer, waar vaders en moeders zich even kunnen ontspannen.

De uitreiking van de Smileys was reden voor een feestje. Mevrouw Harkema-Dun van Stichting Kind en Ziekenhuis overhandigde aan dokter Dirk va de kinderafdeling de Smileyvlag. Dokter Dirk heeft vervolgens met 2 sterke kinderen op het dak van het ziekenhuis de vlag gehesen.