Tips voor een veilige zomer

Jippiiieee!! Het is weer zomer! Lekker buiten spelen, zwemmen, barbecueën, misschien laat opblijven met de vuurkorf aan..  Geniet ervan, maar let op: smeer je goed in als het zonnig is en wees voorzichtig met barbecueën. We geven je een aantal tips (ook voor je ouders!)

In de zon? Insmeren!
Ben je wel eens verbrand door de zon? Vervelend hè. Het doet pijn en het is ook nog eens slecht voor je huid. Maar gelukkig kun je er iets tegen doen: goed insmeren (factor 30)! Wil je nog meer tips over verstandig zonnen? Kijk dan eens op de website van KWF Kankerbestrijding, hartstikke nuttig!

bbq

 

 

 

 

 

 

 

Barbecueën? Blijf op afstand
Barbecueën, heerlijk! Of gezellig rond de vuurkorf als het donker wordt. Vooral doen, maar wees voorzichtig en blijf op afstand!

Wist je dat de kinderen vaak het slachtoffer zijn bij barbecue-ongelukken? Dat komt in veel gevallen doordat de volwassenen brandbare vloeistoffen gebruiken bij het aansteken van de barbecue, zoals spiritus en brandgel. Ontzettend gevaarlijk! Er komt namelijk altijd een gaswolk vrij (onzichtbaar) en als daar vuur bij komt, kan een steekvlam ontstaan. En die is vaak op ooghoogte van kinderen. Zorg dus dat je minimaal 2 meter uit de buurt blijft van de barbecue, dan blijft het gezellig!

Verder kun je de volwassenen een goede tip geven: géén brandbare vloeistoffen gebruiken (zoals spiritus), maar aanmaakblokjes. Die zijn veel veiliger. Meer tips kunnen ze lezen op de site van de Brandwonden Stichting

Veel zomerplezier!