Ridders vieren 5-jarig bestaan aquarium op de Kinderafdeling!

Al vijf jaar verzorgen de ordeleden van Sint-George het aquarium op de kinderafdeling A3. Vandaag worden ze met koffie en gebak in het zonnetje gezet.  

Meteen een reactie
Elke twee weken stropen de ordeleden de mouwen op; ze maken het raam schoon, verzorgen de plantjes, verversen het water. Het is dankbaar werk, laat ordelid Mario Marsen weten: “De kinderen volgen ons op de voet. Je krijgt meteen een reactie, daar doe je het voor.” Elke drie maanden is er groot onderhoud en wordt alles in de bak ververst. Als we iets veranderen, zien ze het meteen, vertelt ordelid Karel Besseling. “Het miniatuur kasteeltje dat we hebben erin hebben gezet, de kabouter die bellen blaast. En natuurlijk vergapen ze zich voor het schatkistje met kleingeld.”

Afleiding
Pedagogisch medewerker Anneke Feenstra en Marleen Beemsterboer betrekken het aquarium ook bij de behandeling. Ze gaan ‘samen naar de vissen kijken’ om kinderen te verleiden uit bed te komen en te lopen. De vissen zorgen voor afleiding, grotere kinderen krijgen als taak dat ze de vissen mogen voeren.

Op de foto alle ordeleden aan het werk (met de klok mee): Karel Besseling (op het trapje), Stacey Marsen, Mario Marsen, Karina Marsen, Ellen Besseling (staand) en Corry Duijn. Frank Zantvoord staat niet op de foto.