Muziekstudio voor de Kinderafdeling

Muziek lijkt het thema van deze maand. Onlangs kreeg de kinderafdeling nog nieuwe cd-spelers, nu kan ze uitkijken naar een complete muziekstudio!www.Muziekids.nl

 

 

 

 

Een opname in het ziekenhuis is voor niemand leuk, zeker niet als je kind bent. Afleiding is altijd welkom en wat werkt beter dan je favoriete muziek! Daarom gaat het Rode Kruis Ziekenhuis samen met Stichting ‘Muziekids’ een echte muziekstudio bouwen in het ziekenhuis voor de kinderafdeling.

Luisteren, maken en spelen
In de muziekstudio kunnen de kinderen niet alleen muziek beluisteren, maar ook zelf maken en spelen.  Daarbij krijgen ze begeleiding van echte muziekdocenten. Zo vergeten de kinderen voor even hun pijn, hun ziekte of dat ze thuis zo missen.

De kinderen die in het ziekenhuis liggen, kunnen elke dag in de studio terecht. Maar zij niet alleen, ook hun vriendjes, broertjes en zusjes die op bezoek komen mogen mee.

Verder is het ook de bedoeling dat andere patiënten de studio kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld patiënten van de afdeling Psychiatrie, voor wie muziek zelfs een deel van de behandeling kan zijn.

Nog dit jaar
Dit jaar nog wordt de ontvangsthal van het ziekenhuis, het Atrium, helemaal opgeknapt. De architecten die hal gaan ontwerpen, ruimen dan ook een plaats in voor de muziekstudio. Het is de bedoeling dat de kinderen nog in 2015 van de studio kunnen genieten.

Stichting Muziekids
Stichting Muziekids wil dat kinderen genieten en baat hebben bij de positieve werking van muziek bij ziekte. De stichting bestaat geheel uit vrijwilligers en is voor de ontwikkeling van de projecten afhankelijk van donaties. Meer weten over de Stichting? Kijk op www.muziekids.nl