Kerstkado voor de kinderafdeling

Het bedrijf ITQ uit Wijk aan zee heeft vandaag € 1000,- euro geschonken aan de Kinderafdeling van het Rode Kruis Ziekenhuis. Een heel mooi kerstkado!

ITQ is een bedrijf dat met computers werkt. De medewerkers kwamen op het idee om dit jaar geen papieren kerstkaart naar al hun klanten te sturen, maar een digitale kerstkaart, om geld te besparen. Het geld wilden ze overmaken aan een goed doel. En dat is de Kinderafdeling geworden.

De mensen van ITQ overhandigen de cheque aan Ibrahim en Agna Nijman.

CD’s

Agna Nijman, de zorgmanager van de afdeling, nam op vrijdag 2 december de cheque in ontvangst. Samen met Ibrahim, een patiëntje van de afdeling. Agna vertelt wat de kinderafdeling met het geld gaat doen: “Hartstikke fijn dat we dit bedrag krijgen. Daarmee kunnen we CD’s aanschaffen met muziek voor kinderen van alle leeftijden.

De CD draaien we tijdens de verzorging van de wonden op de verbandwisselkamer. Het verband moet dagelijks worden verschoond, dit is een pijnlijke handeling voor de kinderen. De muziek helpt om te ontspannen en het leidt af, waardoor de verbandwisseling minder intensief is”

Franciso Perez, Martin van Tol en Stef Koopman van ITQ overhandigden de cheque. Franciso, de directeur, is heel blij dat hij het geld aan de kinderafdeling kan geven: “Wat is er nu mooier dan om hier kinderen mee te helpen die hier 1  kilometer verderop in het ziekenhuis behandeld worden.”