Het Brandwondencentrum bestaat 40 jaar!

Logo BWC 40 jaar kleinHet Brandwondencentrum Beverwijk van het Rode Kruis Ziekenhuis bestaat 40 jaar! Daar willen we natuurlijk even bij stil staan.  Op 30 juni werd een mooi spandoek onthuld in de hal van het ziekenhuis om de ‘verjaardag’ al een beetje te vieren. En voor alle medewerkers en bezoekers waren er lekkere hapjes.

In 40 jaar tijd is er heel veel veranderd voor mensen met brandwonden. De behandelingen en de zorg zijn zoveel verbeterd dat er bijna niemand meer aan brandwonden overlijdt. Ook zijn er nu betere technieken om littekens minder erg te laten zijn dan vroeger.

Maar er is ook nog heel veel te doen. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat mensen brandwonden oplopen. Nog steeds gebruiken sommige mensen spiritus of brandgel bij het barbecuen, terwijl dat heel gevaarlijk is. Daar blijven we voorlichting over geven. En ook blijven we waarschuwen voor heet water en hete dranken. Die zorgen heel vaak voor brandwonden bij kleine kinderen.

En wist je dat het Rode Kruis Ziekenhuis het enige ziekenhuis in Nederland is met een kinderbrandwondencentrum? Hierover vind je natuurlijk heel veel informatie op deze website.