Erover praten

Brandwonden kunnen heel ernstig zijn, en de behandeling kan soms heel lang duren. De littekens gaan niet meer weg. Ze veranderen wel, maar je blijft ze altijd zien. Het belangrijk dat je durft te vertellen wat er gebeurd is. En hoe het komt dat je littekens hebt. Als je het uitlegt, kan iedereen het ook beter begrijpen

Sommige kinderen zijn alles weer snel vergeten. Maar anderen hebben nog lang moeite met wat er allemaal is gebeurd. Dan kan het heel fijn zijn om eens te praten met een kind dat hetzelfde heeft meegemaakt en precies begrijpt wat er is gebeurd.

Sporten tijdens de kindervakantieweek van Stichting Kind en Brandwond

Als je wilt kun je meegaan met een kindervakantieweek, van de stichting Kind en Brandwond. Dan kom je allemaal kinderen tegen die hetzelfde hebben meegemaakt. Samen kunnen jullie een heel gezellige week hebben.

Ieder jaar is er ook een gezinsdag van de stichting Kind en Brandwond. Een gezellige dag waar jij en je ouders kunnen praten met allerlei andere kinderen en hun ouders die hetzelfde hebben meegemaakt. Ook is er veel informatie over brandwonden.

Je kunt ook een spreekbeurt houden of een verslag maken over brandwonden. Het is niet altijd makkelijk om over jezelf te vertellen. Maar kan wel heel fijn zijn als je klasgenoten en de leerkracht weten wat je hebt meegemaakt.