Erover praten

Brandwonden kunnen heel ernstig zijn, met langdurige gevolgen. De littekens gaan nooit meer weg. Ze veranderen wel, maar je blijft ze altijd zien. Probeer gewoon te praten over wat er gebeurd is. En vertel hoe het komt dat je littekens hebt. Als je het uitlegt, kan je omgeving je ook beter begrijpen.

Andere jongeren met brandwonden
Misschien ben je iemand die snel vergeet, maar het kan ook zijn dat je nog steeds moeite hebt met alles wat er is gebeurd. Dan kan het helpen om eens te praten met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt en je precies begrijpt.

Groepsfoto tijdens de kindervakantieweek van Stichting Kind en Brandwond

De stichting Kind en Brandwond  organiseert speciale vakantieweken voor jongeren. Daar kun je lotgenoten ontmoeten waarmee je een geweldige week kunt hebben.

Ieder jaar organiseert de stichting Kind en Brandwond ook een gezinsdag voor kinderen en ouders. Gezinnen die hetzelfde hebben meegemaakt kunnen elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Ook is er veel informatie over brandwonden.

Je kunt ook een spreekbeurt houden of een verslag schrijven over je ervaringen. Het is niet altijd eenvoudig om over jezelf te vertellen. Maar het is wel fijn als je klasgenoten en de leerkracht weten wat je hebt meegemaakt.